
- Ma
- Di
- Wo
- Do
- Vr
3D-printen staat tegenwoordig sterk in de belangstelling. Om te kunnen 3D-printen moet er eerst een 3D-model worden gemaakt. Dat laatste is het doel van deze cursus.
Je leert de basistechnieken van 3D-modelleren en het maken van één of meerdere onderdelen. Je leert ook hoe je de onderdelen met elkaar kunt verbinden tot een samenstelling.
Er is gekozen voor een professioneel werktuigkundig modelleerprogramma dat qua mogelijkheden Tinkercad e.d. voorbij gaat.
De bediening is daardoor complexer. Daarentegen kent het voor de hobbyist geen beperkingen.
Het gebruik is gratis.
De doelstelling van het programma is om gedetailleerde en goed gedefinieerde ontwerpen te maken. Het is derhalve niet bedoeld om uit de vrije hand digitaal te boetseren. Vanwege de technische aard vergt het aandacht en inspanning om – ook via thuiswerk- het systeem onder de knie te krijgen. Als de lessen zijn afgerond maak je een eigen 3D-model dat je kunt 3D-printen.
We eindigen met een gezamenlijk project waarvoor elke cursist een model levert. Dit team-resultaat wordt tentoongesteld.
Bij deelname geldt het volgende :
Via onderstaande link krijg je een impressie van de werking
van het CAD-programma
Deelname alleen mogelijk met een Google account!
Qua techniek gaat deze cursus een stap verder dan de basiscursus. Je leert over flitstechnieken met de reportageflitser...
Wil je meer halen uit je fotocamera? In deze cursus krijg je de basis van het fotograferen onder...
Of je nu een vergadering voorzit of een volle zaal toespreekt, het kan gebeuren dat jouw presentatie -...
Iedere kunstenaar heeft weleens een foto nageschilderd. Veel amateurschilders doen dat bij gebrek aan een eigen idee en...