Toon de Wit

Als fotograaf en filmer heb ik bijna 40 jaar professionele ervaring. Na 4 jaar Kunstacademie waarvan een jaar stage ben ik tussen 1979 en 1984 opgegroeid in een filmbedrijf. En passant heb ik eindexamen fotovakschool gedaan voordat ik in ‘84 “voor mezelf begon”: nog geen dag spijt.

Ik heb geen personeel, een bewuste keuze. Vanuit het analoge tijdperk ben ik met veel plezier mee gegroeid het digitale tijdperk in. Ik werk sinds 1997 met Adobe programma’s voor fotografie en video; vanaf versie 4.0.

Lightroom is de moderne versie van de Donkere Kamer. Photoshop van bijvoorbeeld knip- en plakwerk, maar ook van “dingen die vroegen heel veel en geld tijd kostten” en nu gewoon “even” kunnen. Met momenteel zo’n 200.000 bestanden in archief blijkt Lightroom ook een ideale zoekmachine.

Mijn huidige afdrukcentrale bestaat ook uit een grootformaat printer van ruim 100 cm breed, waar ik door de onderlinge afstemming van alle apparatuur op elkaar, zonder ‘proefstrookjes’ perfect mijn foto’s kan printen.

Sinds 2005 is ook video weer een belangrijk deel van mijn werk. In 2011 begon ik met 3D fotografie en video, in 2016 deed ik de eerste stapjes op het gebied van de Virtual Reality ( 360 graden). Ook de foto- en video-drone behoort tot mijn gereedschap. Mijn werk is voor 99,9% business to business.

studio@toondewit.nl www.toondewit.nl