Ingrid Schouten

Ik ben geboren in een zeer creatief gezin met een moeder die achter het spinnenwiel zat, zelf de wol op natuurlijke basis kaarde, verfde, weefde en daarvan kleren naaide. En een vader die meubels in huis maakt, stoffeerde en daarnaast borduurde. Ook heb ik een broer die waanzinnig goed kan tekenen en schilderen.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de dr. Daniel den Hoek kliniek als bezigheidstherapeute, maar helaas werd deze afdeling als eerste gesloten wegens bezuinigingen.

Gelukkig heb ik toen de Paverpol ontdekt en vond dit zo’n geweldig materiaal, dat ik daarvan het mijne moest weten. Paverpol is een milieuvriendelijke vormpolymeer, waarmee het textiel keihard gemaakt kan worden en zelfs buitenbestendig is.

Ik heb vele cursussen gevolgd bij Jossy de Roode en ben bevoegd cursusleidster geworden en tot op de dag van vandaag volg ik nog steeds 2 masterclasses per jaar. Het mooie van Paverpol is dat je alle mogelijke sculpturen kunt maken van sierlijke beelden, waarbij je textiel kunt gebruiken, tot strakke sculpturen en vogels, waarbij je de Paverpol als een soort klei gaat gebruiken.

Paverpol kunstenaar