Joeri van den Anker

Joeri van den Anker heeft de opleiding illustratie gevolgd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. In die tijd heeft hij al bijgeklust met het maken van stripjes en illustraties. In 2005 is  Anker-illustrations opgericht, een éénmanszaak om zijn diverse stijlen in onder te brengen.  Joeri illustreert  vnl.  school- en leesboeken voor uitgeverijen Delubas en Noordhoff, maar heeft ook meegewerkt aan diverse projecten van Arriva, Eneco, Ikea, Leopold, Unilever en anderen.

Bij het CvdK Spijkenisse heeft hij enkele jaren Photoshopcursus gegeven aan volwassenen en

Projecten/ workshops gedaan op zowel basis- als middelbare scholen. Vervolgens is hij ook workshops gaan geven op scholen in de Drechtsteden. Via een project van de Kunstuitleen Papendrecht is hij  terecht gekomen bij het KWB in Barendrecht.  Daar is hij als freelancer Strip & Games tekenen gaan geven. Dat heeft hij jaren gedaan voor o.a. ToBe en nu dus voor het KCB.

Wat hij zelf over de cursussen zegt:

Het lesgeven is erg leuk omdat ik met de cursisten de krachten bundel om zo onze fantasie op papier tot leven te laten komen. Het is fantastisch om de cursisten handvaten te geven om zo de meest originele creaties en verhalen te verzinnen en verder te ontwikkelen.

 

Illustrator