Nuray Dal-Yavuz

Ik kan me nog heel goed herinneren wanneer ik voor het eerst Ebru-kunst zag op TV. Ik was 9 jaar, op slag verliefd en wilde dit heel graag leren. Helaas waren er toen geen cursussen of docenten die deze kunst beoefenden. Jaren later, begin 2016, heb ik voor het eerst een Ebru-kunst workshop gevolgd bij Ebruze. Mijn gevoelens voor de kunst bleken onveranderd en werden door deze workshop helemaal aangewakkerd. Dit smaakte naar meer en daarom heb ik mij verder verdiept in Ebru door het volgen van masterclass cursussen en trainingen.

Ieder jaar komen Ebru-artiesten uit tientallen landen over de hele wereld bij elkaar om hun liefde voor de kunst en technieken te delen. In 2016 heb ik voor het eerst deelgenomen aan 5th World Ebru Day in Praag. Gedurende dit evenement heb ik diverse workshops bijgewoond van verschillende Ebru-artiesten. Het serieus en intensief beoefenen van deze kunst heeft ertoe geleid dat in 2017 één van mijn kunstwerken is uitgekozen voor een tentoonstelling in The Mall of Duba, (6th World Ebru Day).

Ebru is de kunst van het papier marmeren. Het is een eeuwenoud ambacht dat over de hele wereld beoefend wordt. De techniek is gebaseerd op het druppelen en aanbrengen van verf op water, wat leidt tot organische vormen, een mystieke uitstraling en vloeiende patronen.

https://www.artbynuray.nl

Ebru kunstenaar