Tabitha Barth , Docent illustrator

Tabitha heeft illustratie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en haar minor was Schilderen.

Op de Willem de Kooning is zij opgeleid in verschillende technieken en materialen, zowel ambachtelijk (houtskool, verf, potlood, gouache en inkt) als digitaal. Zij heeft daar ook veel projecten gedaan waarbij zij dingen heeft gebouwd en met verschillende gewerkt in de werkplaatsen.

Voordat zij naar de Kunstacademie ging, heeft zij 3/4 jaar de lerarenopleiding richting geschiedenis gevolgd, maar daar is ze mee gestopt omdat ze erachter kwam dat ze liever naar de Kunstacademie ging. Tijdens haar docentenopleiding heeft ze stage gelopen op een middelbare school (Calvijn). Gedurende haar opleiding op de Academie heeft zij o.a. stage gelopen bij Galerie Herenplaats, een sociale werkplaats waar kunstenaars werken die een verstandelijke beperking hebben. In die periode heeft zij een aantal kunstenaars begeleid, opdrachten gegeven en samen aan opdrachten gewerkt en ook na haar stage is ze blijven samenwerken met Galerie Herenplaats. Zo heeft zij voor haar afstudeerproject samen met 1 van de kunstenaars een servies gemaakt (illustraties bij gedichten van Paulus de Groot).

Na haar afstuderen heeft zij zich voornamelijk gericht op haar illustraties en is zij een eigen bedrijf begonnen waar zij vooral geboortekaartjes op maat maakt.